Kultura

Šabačko pozorište gostuje u Sremskoj Mitrovici

Perikle viđen očima Nikite Milivojevića

Na Velikoj sceni Pozorišta “Dobrica Milutinović” u ponedeljak, 20. marta 2017. sa početkom u 20 časova igra se večernja predstava “Perikle”. U pitanju je gostujuća predstava, u produkciji Šabačkog pozorišta.
Predstava “Perikle” je jedno od najboljih umetničkih ostvarenja pozorišne sezone 2015-2016, proglašena je za najbolju predstavu 52. Festivala “Joakim Vujić”. U pitanju je jedan od najređe igranih Šekspirovih tekstova, a ova predstava je prvo izvođenje ovog Šekspirovog komada u srpskoj pozorišnoj produkciji. Premijerno izvođenje predstava je imala na Šekspir festivalu 25. juna 2015. u Čortanovcima, a sada će i mitrovačka publika imati prilike da pogleda ovo vrhunsko ostvarenje.
Priča predstave prati našeg junaka koji beži iz Antiohije i pohodi razna druga carstva, tokom jednog od pohoda gubi ženu i kćerku sa kojima se na kraju volšebno sjedinjuje. Miloš Vojnović koji igra Periklea igra junaka sa pravom merom, ujedno smešnog i snažnog, a njegovu kćerku izvrsno i odlučno igra Kristina Pajkić.
Predstavu “Perikle” na scenu je postavio reditelj Nikita Milivojević, a glumački ansambl čine Aneta Tomašević, Sonja Milojević, Zoran Karajić, Ervin Hadžimurtezić, Dejan Šarković, Vladimir Milojević, Deana Kostić, Miloš Vojnović, Strahinja Barović i Kristina Pajkić.
Cena ulaznice za ovu predstavu iznosi 500 dinara. Informacije i rezervacije ulaznica na telefon 022/615-115.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.