08.03.2017.
Aktuelno

Ministar prosvete Mladen Šarčević u Sremu

Renoviranje škola

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević sa saradnicima juče je posetio Šid, Rumu i Inđiju i sa čelnicima tih opština razgovarao o novim zakonima koji se pripremaju u sferi prosvete, kao i o dualnom obrazovanju.
U Šidu se sastao sa predsednikom Opštine Predragom Vukovićem i prisustvovao Aktivu direktora osnovnih i srednjih škola, a potom je posetio Osnovnu školu „Sremski front“ u Šidu koja će uskoro biti kompletno obnovljena. Vrednost planiranih radova je preko 74 miliona dinara, a obnova će se odvijati posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.
U Gradskoj kući u Rumi ministar je razgovarao sa predsednikom rumske opštine Slađanom Mančićem i zamenicom predsednika Marijom Stojčević, a potom obišao Srednju stručnu školu „Branko Radičević“ gde je održan i Aktiv direktora Srema.
Sa predsednikom Opštine Inđija Vladimirom Gakom ministar Šarčević je razgovarao o prioritetima razvoja obrazovno – vaspitnih ustanova u Inđiji. Predstavnici inđijske lokalne samouprave istakli su problem nedostatka kapaciteta u vrtićima, i naglasili da ulažu velike napore u cilju njihovog povećanja, kako kroz proširenje postojećih objekata, tako i kroz gradnju novih.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.