19.01.2017.
Društvo

Ko u Sremskoj Mitrovici podržava Sašu Radulovića

Još jedan „projekat“ Nenada Lemajića?!

Na jednom ovdašnjem „podobnom“ portalu krajem prošle radne nedelje objavljena je informacija kako će se u subotu, 14. januara u prostorijama Kancelarije za mlade (KZM) u Sremskoj Mitrovici (za neupućene, koordinator pomenute Kancelarije je Nenad Radmanović, zvanično član DSS, za koga kažu da je pulen Nenada Lemajića) organizovati prikupljanje potpisa za preregistraciju Pokreta „Dosta je bilo“ u političku stranku.
Poznavaocima lokalnih političkih prilika ova informacija je zapala za oko, ako se zna već gore pomenuto. Nenad Radmanović, verni učenik Nenada Lemajića, kolekcionara partijskih knjižica u gradu na Savi, već nekoliko godina koordinator je mitrovačke Kancelarije za mlade, a ujedno je i predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Srbije za Sremski okrug. Ove dve činjenice nikako ne idu jedna sa drugom, jer DSS zvanično kako tvrdi gradonačelnik nije u vlasti, a Kancelarija za mlade je gradska organizacija, ali ipak sve je moguće u našoj lepoj naprednoj Mitrovici.
No, vest o prikupljanju potpisa u prostorijama KZM ubrzo je uklonjena sa portala, ali je fotografija novog plakata objavljena 13. januara u večernjim satima na fejsbuk profilu pomenutog „nezavisnog“ medija. Mesto sastanka obožavalaca Pokreta „Dosta je bilo“ prebačeno je u prostorije Mesne zajednice Centar. Tako da je u subotu ujutru sve one koji su došli da podrže preregistraciju Pokreta u stranku sačekalo obaveštenje o promeni mesta događaja.
Kako autorki ovih redova nije bilo teško da se po subotnjoj lapavici prošeta po centru grada, posetila je i MZ Centar, gde je od poznatih „faca“ zatekla nekoliko zaposlenih u Gradskoj upravi, kao i dojučerašnjeg člana Demokratske stranke i odbornika u Skupštini Grada Sremska Mitrovica Đorđoa Đorđića. Đorđić je kratko prokomentarisao da se Sremska Mitrovica pridružila prikupljanju potpisa za registraciju Pokreta „Dosta je bilo“ u političku partiju, kao i da od sada u mitrovačkom parlamentu „nastupa“ kao samostalni odbornik.
Da li su prostorije Mesne zajednice Centar iznajmljene i plaćene za ovaj događaj ili su ih dobili besplatno na korišćenje nismo saznali, ali svakako ceo ovaj događaj budi sumnju da li to naprednjačka vlast podržava Radulovićev „Dosta je bilo“? Tako nešto nas iznenaditi ne mora, s obzirom na to da, kako su izjavljivali ovdašnji nosioci vlasti, na lokalu stranke čine ljudi a ne političke ideologije. Zbog toga nam je opozicija takva kakva jeste, malobrojna sa svega nekoliko „nezavisnih“ odbornika, koji su u prethodnom političkom životu, za svaki slučaj, sebi i svojim najbližima obezbedili državni posao.
Na kraju ostaje otvoreno pitanje, na koje ćemo svakako uskoro dobiti odgovor, da li je podrška Pokretu „Dosta je bilo“ još jedna vrsno smišljena politička igrarija Nenada Lemajića, trenutno člana Demokratske stranke, koji uspešno koketira sa ovdašnjoj Srpskom naprednom strankom?

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.