13.08.2016.
Kultura

Leto u gradu

Meksikanci oduševili na Srem folk festu

Međunarodni festival folklora „Srem folk fest“ otvoren je 12. avgusta na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici. Sa danom zakašnjenja, zbog lošeg vremena, centrom grada prošetali su učesnici festivala, da bi zatim nastupili pred mnogobrojnom publikom na Žitnom trgu. Prve večeri najzapaženiji nastup imali su Meksikanci, koji su oduševili Mitrovčane.
Srem folk fest traje do nedelje, 14. avgusta, a tokom tri festivalske večeri nastuće 16 folklornih ansambala i plesnih grupa iz 12 zemalja i to iz: Argentine, Meksika, Kanarskih ostrva, Severnog Kipra, Slovenije, Belgije, Poljske, Makedonije, Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.
Fetival folklora otvorio je načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić koji je istakao da je Srem folk fest najveći brend Sremske Mitrovice i duša Sirmijuma, spoj antičkog, tradicionalnog i modernog. Kultura briše sve granice, naglasio je Nedić.
Petar Samardžić, direktor Festivala je izjavio da su učesnici oduševljeni gostoprimstvom i organizacijom, a za sve goste je organizovan obilazak istorijskih spomenika grada, Specijalnog rezervata prirode „Zasavica“, Beograda i Novog Sada.
Organizator festivala je Centar za kulturu „Sirmijum art“, pokrovitelj je Grad Sremska Mitrovica, a jedan od medijskih sponzora su i M novine.
B. S.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.