29.06.2016.
Društvo

Grad Sremska Mitrovica nagradio đake generacije

Za 18 naj­bo­ljih po 20.000 di­na­ra

U Grad­skoj ku­ći u Srem­skoj Mi­tro­vi­ci 21. ju­na sve­ča­no su do­de­lje­ne na­gra­de „Đak ge­ne­ra­ci­je“ za škol­sku 2015/2016. go­di­nu, a sve­ča­no­sti su po­red uče­ni­ka, pri­su­stvo­va­li ro­di­te­lji, di­rek­to­ri ško­la i ode­ljenj­ske sta­re­ši­ne.
Naj­u­spe­šni­jim đa­ci­ma do­de­lje­ne su di­plo­me i nov­ča­ne na­gra­de u iz­no­su od po 20.000 di­na­ra.
Is­pred Grad­ske upra­ve za obra­zo­va­nje, zva­ni­ce je ugo­sti­la na­čel­ni­ca Mir­ja­na Pje­vac.
– Grad Srem­ska Mi­tro­vi­ca već tra­di­ci­o­nal­no na­gra­đu­je naj­bo­lje me­đu jed­na­ki­ma za po­stig­nut uspeh to­kom ško­lo­va­nja. Di­plo­ma i nov­ča­na na­gra­da su sa­mo znak da uspeh ima svo­ju vred­nost, a đa­ci ge­ne­ra­ci­je su na­gra­đe­ni sa po 20.000 di­na­ra – re­kla je na­čel­ni­ca Pje­vac.
Gra­do­na­čel­nik Bra­ni­slav Ne­di­mo­vić po­zdra­vio je ove bri­ljant­ne uče­ni­ke po­že­lev­ši im još mno­go uspe­ha i pri­zna­nja, ak­cen­tu­ju­ći to da je moć u zna­nju, ko­je ni­ko ne mo­že da otu­đi, a da je taj­na u upor­no­sti i str­plje­nju.
Mar­ko Ska­kun je đak ge­ne­ra­ci­je Mi­tro­vač­ke gim­na­zi­je i ka­že da je kao i uvek, kon­ku­ren­ci­ja bi­la ozbilj­na, zbog če­ga mu je do­de­lje­no pri­zna­nje još dra­že.
– Po­ha­đao sam pri­rod­ni smer i mno­go mi zna­či ovo pri­zna­nje, jer sam baš ja iza­bran u pri­lič­no ja­koj kon­ku­ren­ci­ji. Ovo pri­zna­nje će mi mno­go zna­či­ti u da­ljem ško­lo­va­nju, a na­me­ra­vam da upi­šem Elek­tro­teh­nič­ki fa­kul­tet u Be­o­gra­du – re­kao je Ska­kun.
Ma­ša Lu­kić po­ne­la je ovo pre­sti­žno pri­zna­nje is­pred Osnov­ne ško­le „Bo­ško Pal­ko­vlje­vić Pin­ki“.
– Ve­o­ma mi je zna­čaj­no ovo pri­zna­nje, jer go­vo­ri o to­me da se ulo­že­ni trud is­pla­ti. Bi­la je te­ška bor­ba, ali us­pe­la sam i ja­ko mi je dra­go zbog to­ga. Ni­sam pro­pu­šta­la sport­ska tak­mi­če­nja, kao ni tak­mi­če­nja u ge­o­gra­fi­ji, he­mi­ji, ma­te­ma­ti­ci i teh­nič­kom obra­zo­va­nju. Pla­ni­ram da upi­šem pri­rod­no-ma­te­ma­tič­ki smer u Mi­tro­vač­koj gim­na­zi­ji – ka­za­la je Ma­ša.
A. Ćo­sić

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.