08.09.2022.
Društvo

PREDSEDNIK POKRAJINSKE VLADE, IGOR MIROVIĆ, POVODOM POČETKA ŠKOLSKE GODINE U SREMSKOJ MITROVICI

Nastavak ulaganja u školsku infrastrukturu

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, povodom početka školske godine posetio je Sremsku Mitrovicu, prvog septembra. On je tom prilikom sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice, Svetlanom Milovanović, obišao osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Zasavici 1 i „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici. Pokrajinska vlada učestvovala je značajnim novčanim sredstvima u projektima rekonstrukcije i izgradnje školske infrastrukture u ovim mestima.

– Obrazovanje je jedan od najvažnijih segmenata života zbog toga što predstavlja budućnost. Ono što danas pružimo našoj deci, kroz nastavni proces i uslove u kojima borave i uče, to će u budućnosti biti slika naše zemlje, njenog uspeha i marljivosti mladih ljudi koji će je voditi, izjavio je predsednik Mirović čestitajući početak nove školske godine đacima, roditeljima i nastavnicima.

Termini i za građane

Nova škola „Jovan Popović“, podsećamo, izgrađena je ranije i ovo je treća školska godina od kako su deca u novom objektu.

– Nastava se u školi odvija bezbedno, bez obzira na probleme s kovidom. Svi su prezadovoljni, od učenika do nastavnika. Preko raspusta smo završili sve poslove na fiskulturnoj sali. To je stari objekat, koji je u potpunosti rekonstruisan. Dobili smo moderan objekat, koji pruža mnogo mogućnosti za sportske aktivnosti, kao što su stoni tenis, fitnes i aerobik, a imamo i teretanu, rekao je direktor škole „Jovan Popović“, Slobodan Stojilković.

Nakon održavanja nastave će u sportskim salama i građani imati priliku da se bave sportom, odnosno da koriste i sale za stoni tenis, teretanu ili fitnes, a to znači nakon 18 časova.

Prema Mirovićevim rečima, deca su naše najveće blago i zato su jedan od osnovnih prioriteta Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava – njihovo školovanje, bezbednost i razvoj.

Na inicijativu dece u Zasavici, sa upravom škole, dogovoreno je i uređenje sportskog terena.

Plan za rekonstrukciju pozorišta

 Tokom boravka u Sremskoj Mitrovici, predsednik Pokrajinske vlade govorio je o mogućnostima za rekonstrukciju pozorišta „Dobrica Milutinović“. Naglasio je da je pozorište važno za razvoj kulture u svakom gradu.

– Vrlo je važno da stvaraoci i umetnici imaju dobre uslove rada, naročito ovde gde postoji pozorište za ozbiljnom tradicijom. Spontano se javila ideja o rekonstrukciji. Nadam se da će biti pripremljen projekat u narednih nekoliko meseci, a Pokrajinska vlada možda izdvoji celokupnu sumu da pristupimo sveobuhvatnoj rekonstrukciji pozorišne sale. Naravno, ima i drugih poslova o kojima ćemo ubuduće razgovarati, kaže Igor Mirović.

Nakon pola veka od izgradnje fiskulturne sale, učenici mitrovačke Osnovne škole „Jovan Popović“ školsku godinu započinju u rekonstruisanom i dograđenom objektu površine 787 kvadratnih metara, a đaci su dobili najkvalitetnije uslove za bavljenje sportom.

– Ono što ćemo uraditi u narednom periodu je izgradnja fiskulturne sale i u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici. Ovih dana će izvođači radova započeti posao. Želimo da nam deca u područnim odeljenjima, u selima, imaju dobre uslove za rad i boravak u školi, kao i deca u gradu. Želimo da nam grad i selo budu jedna porodica, izjavila je Svetlana Milovanović.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić

 A. Dražić

Foto: B. Tucaković

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.