05.12.2023.
Aktuelno, Pazovačke vesti

AKTIVNOSTI STAROPAZOVAČKOG CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

Važnost okupljanja lica sa invaliditetom


U Staroj Pazovi su se na Nacionalnoj konferenciji o značaju dnevnog okupljanja i aktivacije osoba sa invaliditetom, okupili predstavnici centara za socijalni rad i ostalih institucija socijalne zaštite iz Beograda, Šapca, Temerina i Sremske Mitrovice, uključujući domaćine, Centar za socijalni rad Stara Pazova.
Na početku Nacionalne konferencije o značaju dnevnog okupljanja i aktivacije osoba sa invaliditetom, koju je otvorio Vojo Radanović, pomoćnik predsednika opštine Stara Pazova, prikazan je dokumentarni film o aktivnostima u okviru projekta Moj kutak u gradu, dnevni boravak za mlade i odrasle osobe sa invaliditetom CSR Stara Pazova. Prisutni su preneli svoja svoja dosadašnja iskustva i govorili o praksi i perspektivama usluge za dnevni boravak.
Mirjana Sokolović, rukovodilac projekta Moj kutak u gradu, koji se realizuje već drugu godinu u Centru za socijalni rad Stara Pazova govorila je o perspektivama uspostavljanja lokalne usluge – Dnevni boravak za osobe sa invaliditetom od 26. do 65. godine života, što je osnovni cilj projekta, a direktorka Centra za socijalni rad Rada Žugić je izrazila nadu da će Pazova sledeće godine imati dnevni boravak.
Projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Do kraja godine biće još jedna radionica a u okviru kreativnih i likovnih nastali su zanimljivi radovi, koji su prikazani na izložbi u holu pozorišne sale.
EMN

Realizaciju medijskog projekta “Stara Pazova iz dana u dan” sufinansira Opština Stara Pazova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.