14.11.2023.
Aktuelno, Pazovačke vesti

MINISTAR GORAN VESIĆ OBIŠAO INFRASTRUKTURNE OBJEKTE U PODUNAVLJU

U puteve u Sremu uloženo skoro tri milijarde dinara


Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture posetio je u petak, devetog novembra Stare Banovce i Belegiš gde je sredstvima nadležnog ministarstva rekonstruisana saobraćajnica. Put Novi Banovci, Stari Banovci i Belegiš bio je u veoma lošem stanju, a u revitalizaciju 11 kilometara uloženo je oko 300 miliona dinara.
– Pored toga radimo i dve ulice u Belegišu, Karađorđevu i Svetog Save, ukupna vrednost radova u te dve ulice je oko 150 miliona dinara. U ovaj put i te dve ulice uložili smo 2,5 miliona evra. Uređen je putni pravac prema Inđiji, prema autoputu. Sledeće godine radimo putni pravac Stara Pazova, Nova Pazova, Batajnica, to počinjemo ove godine. Mi smo ovim pokrili apsolutno sve puteve na teritoriji ove opštine. U sremskom upravnom okrugu smo tokom 2023. godine izgradili 24,16 kilometara lokalnih puteva ukupne vrednosti 983 miliona dinara. U ovom trenutku radimo 52 kilometara puta u šta ulažemo 1,87 milijardi dinara. Sve zajedno, u puteve u Sremu, uložili smo 2,9 milijardi dinara, ako ovim tempom nastavimo na teritoriji Srema svi putevi će biti rehabilitovani, a to je i naš cilj i to pokazuje kako izgleda politika predsednika Vučića. Mi radimo sinhronizovano sa predsednikom opštine Stara Pazova. Radimo i puteve u blizini škola gde se u blizini škole uvode „Zone škola“ uvode se usporivači, trepćući semafori sa solarnim panelima i merači brzine, izjavio je Goran Vesić ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Opština Stara Pazova približava se cilju da svi putevi između mesta budu renovirani, ali i svi važni pravci na njenoj teritoriji. Do kraja ove i početkom sledeće trebalo bi da se završi ukupno oko 100 kilometara puta.
– Veoma sam zadovoljan i srećan što je gospodin Vesić kod nas u obilasku ovih radova. Na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Vladom, od kad je na čelu ovog ministarstva gospodin Vesić mnogo se ulaže u sve puteve. Radimo sinhronizovano baš kao što je on rekao, svi putevi naše opštine biće urađeni, ali ne samo glavni putevi već i ulice koje smo već počeli da radimo. Uredićemo ljudima prilaze kućama, takozvane ćuprije i trotoare i sve što je značajno za građane. Nikad se nije ovoliko ulagalo i vodilo računa, rekao je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.
Posetu opštini Stara Pazova ministar Vesić završio je u Belegišu gde je imao razgovor sa meštanima i tom prilikom delio je svoju knjigu i poklone najmlađima.

J. B.

Projekat “Stara Pazova iz dana u dan”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.