14.11.2023.
Pazovačke vesti

STARA PAZOVA – ULAGANJE U ZDRAVSTVO

Novi mamograf i aparatura za oftalmologiju

Zahvaljujući sredstvima Vlade AP Vojvodine i pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, Dom zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ iz Stare Pazove je dobio novi mamograf i aparaturu za očno odeljenje, aparat za merenje očnog pritiska i dioptrije, a tim povodom ovu ustanovu je osmog novembra posetila dr Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo. U obilasku je bio i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Snežana Bojanić je ovom prilikom rekla da su prethodnih sedam godina su u vojvođansko zdravstvo uložene velike sume novca, a za Dom zdravlja u Staroj Pazovi ove godine je izdvojeno 20 miliona dinara.
– Tih 20 miliona dinara ste imali priliku da vidite, to su mamograf za preventivni pregled dojki kod žena i rano otkrivanje karcinoma i oprema za oftalmologiju, a u narednom periodu očekuju se još dva nova ginekološka stola i dva autoklava sterilizatora, za koje je u toku javna nabavka, rekla je dr Snežana Bojanić.
Prema njenim rečima, Dom zdravlja u Staroj Pazovi zaslužuje novu, savremenu opremu kako bi građani dobili adekvatne usluge. Zdravstvo zauzima značajno mesto u budžetu AP Vojvodine, tako da sve 82 ustanove čiji je pokrajina osnivač, dobijaju sredstva prema njihovim potrebama. Pohvalila je lokalnu vlast, koja pomaže Dom zdravlja i što zajedno rade na unapređenju zdravstvene zaštite. Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je rekao da u izuzetno dobroj komunikaciji sa pokrajinskom vladom i rukovodstvom Doma zdravlja prate potrebe i pomažu znajući koliko je oblast zdravstva bitna. Zajedno rade na unapređenju zdravstvene zaštite, ali i uslova rada zaposlenih, tako da je on Hitnoj službi u Staroj Pazovi doneo na poklon televizor.
– Opština ulaže mnogo u zdravlje svojih građana. Ja sam Hitnoj službi doneo novi televizor, jer video sam da to znači, posebno u noćnoj smeni, ako nema mnogo intervencija, da im jednostavno bude prijatnije na poslu, tako gledamo da i u tom delu opremimo naše hitne službe, rekao je Radinović.
Svaka investicija mnogo znači, rekla je dr Svetlana Dudić, direktorka Doma zdravlja, naglasivši značaj preventivnih i kontrolnih pregleda uz savremenu opremu kakvu su dobili.
– Ova najnovija aparatura koja je sada kod nas u Domu zdravlja, mnogo će značiti, ubrzaće preglede i moći će da pruži dobru dijagnostiku svim našim sugrađankama. Ono što je važno, to je i nova aparatura za očnu službu, jer je prethodna koju smo imali starosti oko 30 godina, tako da sad mogu naši pacijenti dobiti pregled na brz i adekvatan način.
U toku je rekonstrukcija Doma zdravlja u Novoj Pazovi, a pored opreme i objekata, mora se ulagati u kadrove, tako da se ove nedelje očekuje raspisivanje konkursa za specijalizacije zaposlenih u staropazovačkom Domu zdravlja.
Z. K.
Realizaciju medijskog projekta “Stara Pazova iz dana u dan” sufinansira Opština Stara Pazova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.