20.06.2023.
Aktuelno

BEOČIN

„Miris lipe na čardi brazilijanskoj“

U Braziliji je održana manifestacija „Miris lipe na čardi brazilijanskoj“ koju pod pokroviteljstvom opštine Beočin tradicionalno organizuje Udruženje žena „Brazilijanski biseri“.
I ovog puta vinari, pčelari, zanatlije i brojna udruženja vrednih žena okupili su se oko ideje da zajednički predstave fine ukuse i mirise našeg kraja a podršku programu dala su deca beočinskog crkvenog hora „Sveti Vasilije Ostroški“, folklorni ansambl KUD „Brile“ iz Beočina, tamburaški sastav „Aldumaš“ iz Novog Sada, kao i meštani Brazilije Jovan Birća i talentovane devojčice Hristina Ilić i Dragana Zlatanović koji su se istakli upečatljivim pojedinačnim nastupima.
Voditeljka programa bila je Ratka Dulić koja je na najlepši način posetioce obradovala i svojom poetskom interpretacijom himne „Brazlijanskih bisera“.
Manifestaciju je otvorila predsednica opštine Beočin Biljana Janković koja se zahvalila svima na učešću i nesebičnom doprinosu da kao lokalna zajednica radimo na očuvanju tradicionalnih vrednosti i kulture Srema i na taj način pošaljemo najlepšu poruku svima o lepotama i vrednostima našeg kraja.
„U godini kada Udruženje žena „Brazlijanski biseri“ obeležava deset godina postojanja sa ponosom želim da uputim čestitke svim članicama na trudu i ljubavi koju ulažu u Braziliju ali i prijateljskim vezama koje su uspostavljene sa drugim mestima i opštinama Srema. Ova menifestacija je za Brazliju praznik lepote, talenta naše dece i naših meštana ali i umeća i truda naših žena i lokalnih proizvođača koje uvek treba podržati.“, istakla je Janković.
U nastavku vam donosimo deo atmosfere i lepog druženja posetilaca, učesnika i izlagača koju je zabeležila Ivana Cvijović.

foto: Ivana Cvijović

 

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.