07.10.2021.
Društvo

PALATA SRBIJE: MINISTAR MILAN KRKOBABIĆ POTPISAO UGOVORE ZA DODELU SREDSTAVA ZA MANIFESTACIJU „MIHOLJSKI SUSRET SELA“

Bešenovo centar Fruškogorja

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, potpisao je 28. septembra ugovore sa 68 lokalnih samouprava, za dodelu bespovratnih sredstava po javnom konkursu za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“. Na konkurs su mogle da se prijave jedinice lokalne samouprave, koje su same osmišljavale program, trajanje, kao i mesto održavanja manifestacije, a ona se može održati od 1. oktobra do 31. decembra.

Prisutnima su se obratili Milan Krkobabić, Ljubivoje Ršumović, predstavnik komisije za dodelu sredstava i Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

Po rečima ministra Krkobabića, sela Srbije danas su najvitalniji  deo zemlje, te je istakao da je upravo pokrenuto nešto što u narednim godinama treba da postane  tradicionalno. Predstavnik komisije za dodelu sredstava, Ljubivoje Ršumović, kazao je da u Srbiji ima i seljana kao i šansi, da  ukoliko država pomogne da se infrastruktura u svakom selu popravi, stvaraju se uslovi da i pesnici i glumci ta sela posete.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović, u ime svih dobitnika sredstava po ovom konkursu, rekla je da je i Ministarstvu i lokalnim samoupravama zajednički cilj osnaživanje sela, da se mladi ljudi zainteresuju da žive na selu, i  da će se u tome uspeti kroz  ovakav vid manifestacija koje pokreću i oživljavaju sela, gde će sela na teritoriji  Sremske Mitrovice pokazati šta je to što imaju da ponude posetiocima, kojima je Fruškogorje sve češća destinacija.

Svetlana Milovanović se zahvalila na odobrenim sredstvima za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“ čije će održavanje omogućiti predstavljanje potencijala fruškogorskih sela, kroz pesmu, narodnu igru, rukotvorine, sremske  specijalitete, druženje, ali i raznorazna takmičenja. Na taj način se neguje očuvanje tradicije,  ali i obezbeđuju novi sadržaji u selima, u cilju unapređenja kvaliteta života na selu.

U okviru ove manifestacije, fruškogorska sela će prezentovati svoje potencijale ove godine u Bešenovu, kako je predviđeno projektom, za čiju su realizaciju odobrena sredstva od pola miliona dinara.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.