29.01.2021.
Aktuelno

IRIG:POSETA ZAMENIKA POKRAJINSKOG SEKRETARA DR ZORANA TASIĆA

Obilazak punktova zimske službe

Od 18. januara do 5. februara zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dr Zoran Tasić obilazi punktove zimskih službi, a tom prilikom su organizovani i sastanci sa predstavnicima upravnih okruga, lokalnih samouprava i putarskih preduzeća. Cilj ovih obilazaka je uvid u stanje spremnosti zimske službe za održaavnje puteva drugog reda, kao i koordinacija rada na obezbeđenju nesmetanog rada zimske službe na svim putnim pravcima u Vojvodini.

Prva „stanica“ na obilasku u Sremskom okrugu bila je 28. januara iriška opština.

Dr Zoran Tasić je, posle razgovora sa čelnicima iriške opštine, istakao da je i ovde, kao i u drugim vojvođanskim lokalnim samoupravama primetio jednu maksimalnu ozbiljnost u organizaciji svih lokalnih punktova zimske službe.

– Naš zadatak i cilj  je sinhronizacija rada državinih punkotova koji su organzacija JP Puteva Srbije i  lokalnih punktova, jer baš u nekim malim lokalnim samoupravama se dešavaju problemi, kada su u pitanju putevi drugog reda. Oni su obično neki treći prioritet u planu zimske službe Puteva Srbije i dešava se da lokalna organizacija očisti sve lokalne puteve,  a da dođemo u situaciju da državni putevi zbog tog trećeg prioriteta nisu očišćeni. Zadatak nam je da pokušamo da povežemo te punktove, povežemo nadzorne organe u Putevima Srbije i na taj način olakšamo šefovima lokalne zimske službe koji bi trebalo da svoj posao odrade na najbolji način – kaže o razlozima ovih poseta zamenik pokrajinskog sekretara dr Zoran Tasić.

On je dodao da sastanak sa predsednikom iriške opštine Tihomirom Stojakovićem  nije bio vezan samo za zimsku službu, već su otvorene i neke druge teme.

Sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj je  u decembru odvojio nešto više od pet miliona za pet projekata kada je reč o iriškoj opštini.

Radi se o sufinansiranju projekta tehničke dokumentacije za kružne raskrsnice, odnosno semaforsku signalizaciju kao i sufinansiranje projekata opermanja zona škola, brzinskih displejeva i svetlosne signalizacija.

Ideja ljudi u ovom Sekretarijatu  je da do kraja mandata, u naredne četiri godine, opreme saobraćajnom  signalizacijom sve  škole u Vojvodini.

–  Uspeli smo u ovom konkursu da uradimo 65 škola  u Vojvodini od nešto više od 500 koliko ih ima i ja se nadam da ćemo to sve i uraditi. Predsednik Opštine i ja smo se dogovorili za zajednički nastupamo prema državnim i pokrajinskim organima kad je u pitanju državni put drugog reda između Maradika i Iriga u dužini nešto preko 12 kilometara. Potrudićemo se da zajedničkom aktivnošću, sufinansiranjem projektno tehničke dokumenatcije, pokušamo da od nadležnog Ministarstva, kao i JP Putevi Srbije da ovaj dugogodišnji problem u naredne četiri godine rešimo – istakao je dr Zoran Tasić.

Zadovoljstvo posetom i razgovorima je izrazio i prvi čovek iriške opštine Tihomir Stojaković.

– Ova poseta nama je izuzetno značajna i zbog nekih narednih projekata o kojima smo razgovarali. Što se tiče održavanja puteva na teritoriji naše opštine, mogu da kažem da ove godine do sada, sneg nije bio toliko jak, pa nije bilo ni većih problema. Ukoliko bude većih padavina, nama je problem stara mehanizacija i mi ćemo se truditi da to popravimo, obnovimo mehanizaciju i da nam svi putni pravci budu prohodni – rekao je Tihomir Stojaković.

On je dodao i da postoji izuzetno uspešna saradnja sa JP Putevi Srbije.

Kada je reč o putnim pravcima Stojaković je ukazao da je jedan od najvećih problema put između Iriga i Maradika, koji je sada neuslovan za saobraćaj i da će se lokalna samouprava potruditi da se ovaj problem u četvorogodišnjem mandatu reši.

S. Džakula

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.