20.06.2019.
Sport

AKTUELNO U FK „INĐIJA“

Počele pripreme za superligašku sezonu

Posle svega 15 dana odmora, fudbaleri „Inđije“ u sredu, 12. juna startovali su sa pripremama za novu, superligašku sezonu. Na spisku šefa stručnog štaba Srđana Blagojevića trenutno se nalazi 27 igrača, a prvom timu priključili su se Jovan Bobar i Dejan Živković, iz omladinskog pogona. Stiglo je i prvo pojačanje, vezista Milan Janjić.

Na početku priprema, organizovana je konferencija za medije, na kojoj su govorili šef stručnog štaba Srđan Blagojević i direktor kluba Dragan Pilipović.

– Imamo praktično pet i po nedelja do početka prvenstva. Novi izazovi su ispred nas, a tu su i novi zadaci. Primarni je, da napravimo korak napred u svakom smislu, u odnosu na prethodnu sezonu. Kako na organizacionom planu kada je klub u pitanju, tako i kada je u pitanju igrački kadar, kako bi bili konkurentni i adekvatno odgovorili na zahteve u Super ligi – istakao je Blagojević.

– Primorani smo da u kratkom roku obavimo veliki deo posla. U ovom trenutku sa starim snagama počinjemo pripremni period. Naravno, sa nekim igračima, koji su tu od ranije su već obavljeni razgovori. Budući da Super liga donosi pravilo da svi igrači moraju da imaju profesionalne ugovore, što do sada u FK „Inđija“ nije bio slučaj, to iziskuje jedan novi drugačiji pristup. Nadam se, da ćemo uspeti u nekom narednom periodu da sastavimo ekipu, koja će moći adekvatno da odgovori zahtevima na početku takmičenja – dodao je Blagojević.

Blagojević napominje da letnji prelazni rok traje sve do 1. septembra, do šestog, sedmog prvenstvenog kola.

– Biće dosta promena u igračkim kadrovima ekipa, tako verovatno i kod nas, ali već sada smo u nekim razgovorima sa igračima za koje smatramo da mogu da predstavljaju pojačanje za ovaj rang takmičenja. Nadam se da će u narednim danima biti vesti na tom planu – kaže šef stručnog štaba inđijskih „zeleno-belih“.

Pripreme će se obaviti u dve faze, kaže direktor kluba Dragan Pilipović, i dodaje da se vodi računa o svakom detalju.

– Nekoliko dana će se raditi u Inđiji. Nakon toga idemo u Kučevo, tamo imamo odlične uslove za rad. Zatim nam sledi i boravak u Sloveniji, idemo u Sloven Gradec, staru bazu FK „Inđija“. Tamo ćemo ostati desetak dana i vraćamo se desetak dana pred početak prvenstva – kaže Pilipović i dodaje, da su stigle potrebne odluke o licenciranju kluba za igranje Super lige Srbije, kao i da su započete radnje oko potrebnih prostorija, koje se usklađuju sa propisima elitne lige.

„Prozivci“ fudbalera prisustvovao je i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak koji je, obraćajući se fudbalerima i stručnom štabu, istakao da je cilj broj jedan, ostanak u Super ligi.

– Videli ste i sami, kroz razgovore sa predsednikom i trenerom ovih dana, da sada podižemo tu stepenicu onako kako bi morali da igramo Super ligu. Potpisuju se ugovori, radi se sve ozbiljno i nemojte sumnjati da ćete imati apsolutnu podršku – ne istu, nego daleko bolju nego što je bila u predhodnom periodu – rekao je Gak i dodao, da će u narednom periodu biti postavljeni reflektori i izvedeni neophodni radovi na Gradskom stadionu.

M. Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.