02.03.2017.
Ekonomija

Ministarka Ana Brnabić u poseti Opštini Inđija

Pohvale Opštini Inđija

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić posetila je Opštinu Inđija 20. februara. Posle razgovora sa opštinskim rukovodstvom i obilaska šalter sale, ministarka se uverila da je inđijska opština završila proces uvođenja matičnih knjiga u elektronski oblik, što je posao od velike važnosti za građane.
– Došla sam da pohvalim Inđiju, kao jednu od lokalnih samouprava koja je završila sav posao oko prenosa matičnih knjiga u elektronski oblik. Više puta sam govorila o važnosti tog posla, kako bismo od 1. juna mogli da pustimo u rad sistem koji povezuje 80 odsto baze podataka, takođe, i kako bi konačno zaživeo Zakon o upravnom postupku. Država treba da bude servis građana, a ne građani kuriri državi – rekla je Brnabić i dodala da je pozitivno iznenađena načinom na koji funkcioniše Sistem 48 u Inđiji.
– Nedavno sam boravila u Užicu, gde su izrazili želju da implementiraju servis za građane nalik inđij-skom Sistemu 48. Preporučićemo im ovakav način komunikacije sa građanima, i samim tim ostvariti među-opštinsku saradnju, što je i cilj Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu – izjavila je ministarka.
Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak zahvalio se ministarki Brnabić na poseti i lepim rečima kada je u pitanju rad te sremske lokalne samouprave istakavši da su u poslednjih nekoliko meseci radili na unapređenju organizacije rada u Opštinskoj upravi, sada je efikasnija, što su i sami građani prime-tili.
– Ovo je ujedno prilika i da najavim da ćemo svakog četvrtka u šalter sali imati lice koje će komunicira-ti i pružati pomoć gluvim i nagluvim licima. To znači da će lica sa tom vrstom hendikepa izvršavati redovno sve obaveze. Prevodilac će odlaziti sa njima do policijske stanice, poreske uprave i gde god bude bilo potrebno. Smatram da svi naši građani treba da imaju ista prava, i na tome intenzivno radi-mo – istakao je Gak.
Tokom posete opštini Inđija, ministarka Ana Brnabić sastala se i sa predstavnicima Embasi grupe, vlasnicima objekta IT parka u severoistočnoj radnoj zoni.
– Premijer Republike Srbije nedavno je boravio u Indiji i bilo je reči i o IT parku u Inđiji. Mi ćemo pokušati da nađemo stanare i da oživimo ovu značajnu investiciju. Nadam se da ćemo u tome i uspeti – istakla je Brnabić i poručila da će uskoro ponovo doći u Inđiju.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.