04.04.2017.
Sport

Atletika

Uspeh Sremovih atletičara

U Senti je održano Zimsko prvenstvo Srbije u bacačkim disciplinama, za seniore i mlađe juniore. Iz AK „Srem“ nastupile su četiri mlađe juniorke i ostvarile zapažene rezultate. Veliki podvig je napravila Tamara Jovanović, koja je postigla normu za odlazak na prestižno atletsko takmičenje Olimpijski festival mladih Evrope (EYOF).
Tamara Jovanović, osvojila drugo mesto, ali je ostvarila veliki podvig. Pored toga što je to njen lični rezultat, ona je u bacanju kugle postigla rezultat bolji od norme za nastup na Olimpijskom Festivalu mladih Evrope. Bacila je kuglu 13,52 metra.
Sara Stanimirović je osvojila prvo mesto u bacanju koplja, sa rezultatom 40,98 metara, uz nju je bila Mirjana Dasović, koja je u istoj disciplini osvojila drugo mesto sa rezultatom 40,90 metara.
Na takmičenju je nastupila i pionirka Jovana Radojević u bacanju kugle i osvojila 4. mesto, sa za nju, veoma dobrim rezultatom od 11,97 metara. Ovako dobri rezultati ovih atletičarki su najava za uspešnu letnu sezonu i dokaz da se preko zime dobro radilo.
Ovo takmičenje se održava sa ciljem da se skrati pripremni period takmičarima u ovim disciplinama i razbije monotonija neprekidnog treniranja bez takmičenja.

D. Maričić

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.