07.06.2017.
Društvo

Opština Pećinci pomaže osnovne škole

Stolovi za stoni tenis za decu i rekreativce

Fiskulturne sale sve tri osnovne škole na teritoriji pećinačke opštine bogatije su za po tri stola za stoni tenis. Naime, Opština Pećinci donirala je 12 stolova, po tri za svaku matičnu školu, kao i dva stola za sportsku halu u Donjem Tovarniku, a predstavnici pećinačke lokalne samouprave 30. maja su obišli sve tri škole i direktorima škola uručili stolove za stoni tenis.
Načelnik Opštinske uprave opštine Pećinci Željko Trbović, u pratnji Siniše Đokića predsednika Sportskog saveza „Razvoj sportova“, uručio je po tri stola školama „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima i „Dušan Vukasović Diogen“ u Kupinovu“, dok je zamenik predsednice Opštine Pećinci Zoran Vojkić tri stola uručio školi „Dušan Jerković Uča“ u Šimanovcima.
Kako je rekao načelnik Željko Trbović, bila je ovo prilika da se obiđu i završeni radovi na adaptaciji sve tri fiskulturne sale, a stolovi za stoni tenis pružiće deci mogućnost da se bave i ovim sportom.
– Želimo da deci pružimo mogućnost izbora sporta kojim žele da se bave, te su i stolovi za stoni tenis jedan od načina da im približimo bavljenje ovim sportom, koji je u našoj opštini u razvoju. Rukovodstvo opštine Pećinci dosta ulaže u razvoj i omasovljenje sporta, kako bismo sve starosne grupe uključili u aktivno bavljenje sportom, a posebno decu i to od najranijeg doba, kada se ona razvijaju i kada su najranjivija što se tiče fizičkog razvoja. Mi ćemo nastaviti da razvijamo, kako školski i profesionalni, tako i amaterski sport, ne samo adaptacijom školskih sala, nego i uređenjem spoljašnjih sportskih terena u svakom mestu, kako bi svako ko želi mogao da se bavi sportom – rekao je Trbović.
Načelnik Trbović je, takođe, dodao da pećinačka lokalna samouprava ima za cilj da svoj deci omogući jednake uslove za održavanje časova fizičkog vaspitanja, te su fiskulturne sale u sve tri matične škole, nedavno završenom adaptacijom dovedene u uslovno stanje, gde osnovci i srednjoškolci mogu bezbedno da obavljaju časove fizičkog vaspitanja.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.